• Datum: 18-05-2024
  • Tijd: tot en met 20-05-2024
  • Locatie: vanaf .... naar Coolsingel Rotterdam
finish foto team Rotterdam


De Roparun is een estafetteloop over ca. 550 km met een finish in Rotterdam.

Jaarlijks zijn er honderden teams die deelnemen. Door het leveren van deze enorme sportieve prestatie en met het hele jaar door organiseren van vele activiteiten, trachten de teams zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, de Stichting Roparun.   

De opbrengsten die door de verschillende teams met hun activiteiten bij elkaar wordt gebracht, gaat volledig naar deze stichting die hiermee kanker gerelateerde organisaties, instellingen en projecten ondersteunt gericht op de palliatieve zorg. Denk hierbij aan Stichting Haarwensen, de Wensambulance, aanschaf van tilliften, Stichting Toon Hermans huizen, realisering van familiekamers, aanschaf van koppelbedden voor hospices etc. etc.

Elke donatie heeft direct zichtbaar resultaat voor patiënten en hun familie. Het motto en de missie van de Stichting Roparun is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Door corona beperkingen is er in 2021 een verkorte Roparun geweest van ca. 330 km met een start en finish in Landgraaf. In 2022 en 2023 was er opnieuw een aangepaste editie door Nederland maar wel met de oorspronkelijk afstand van ca. 550 km. Ditmaal is de route opgesplitst in een Noord- en Zuidroute met de start vanaf vliegveld Twente. 

Voor editie 2024 is het nog niet bekend hoe de route gaat verlopen. Wij verwachten echter wederom de route van vliegveld Twente naar Rotterdam, met een doorkomst in ons Duiven!

Sponsor uitgelicht